12 Haziran 2014 Perşembe

Navicat Şifre Değiştirme

Navicat şifre değiştirme işlemi çok zor bir işlem olarak bilinse de ustası olmuş ve işin pri tarafından yalnızca birkaç saniye süren bir işlem. Şifremizi iki yol ile değiştirmek mümkün. Bunlardan biri şifrenizi unuttuğunuz navicat şifresini değiştirme bir diğeri ise şifresini bildiğiniz navicatı değiştirme. Navicat diyoruz ancak şifresini değiştirmek istediğimiz yalnızca veri tabanı kullanıcı şifresidir. Yani navicat da tam olarak o veritabanına bağlanma programıdır ancak zamanla server kurucuları tarafından metin2 veri tabanına navicat denilmeye ve benimsenmeye başlanmıştır.

Öncelikle 1. yolu anlatalım.

Navicata bağlanıyoruz > Yukarıdaki Seçeneklerden Manage Users a tıklıyoruz. > root@% şeklinde gördüğümüz bağlatınya tıklayıp yukarıdan edit user diyoruz.
Password:
Confirm Password:
saveliyoruz.

2. yol ise usr.myd ve usr.frm dosyalarını değiştirmemiz gerekiyor detaylı anlatım için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

http://www.pvpserverler.org/navicat-sifre-degistirme-islemi-m.html

Şifre değişikliği hemen aktif olacaktır reboot atmanıza gerek yok ancak 2. yol ile değiştirdiğinizde reboot atmalısınız. Tabii ki atmadan önce de  o dosyaların chmod ayarlarını 777 yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder